“5 éve kezdtem el pornózni és életem legjobb döntése volt”

  Shona River magyar pornószínésznő tabuk nélkül mesélt a szakmájáról, a női testképhez való viszonyáról és szexuális fantáziákról a Baszki, én is! Podcast adásaiban.

  Ez a cikk a szeretlekmagyarorszag.hu-n jelent meg 2021-ben.

  A Baszki, én is! Podcast első évadának legnépszerűbb epizódja a “10 tabu a szexről”, ezt szorosan követik azok az epizódok, amiket a házigazdák, Vica és Zsófi meghívott vendégükkel, Shona River pornószínésznővel vettek fel: a “Pornó” és a “Szex, pornó és önazonosság”. 

  shona river baszki, én is podcast felvételen

   

  Mi okoz bizonytalanságot egy elismert pornószínésznőnek, miért szeretnek vele dolgozni és mit szól a családja a választott szakmájához? 

  Ezeket a kérdéseket is körbejárva, de a szokásos interjú formátum helyett Vica, Zsófi és Shona laza beszélgetések keretei között keresik a választ rá, hogyan maradhat valaki hiteles és kiegyensúlyozott, ha a szex a munkája.

  Ezek az epizódok Shona Riverrel lehettek volna szaftos pletykálások a pornófelvételekről, az iparág kritikai, vagy akár az ezredik rácsodálkozás, hogy egy diplomás fiatal nő miért ezt a pályát választja.

  Ehelyett inspiráló beszélgetések lettek arról, hogy milyen hatással lehet a magabiztosságunkra, az életünkre és a kapcsolatainkra, hogyha a szexuális életünket önazonosan, a saját szabályaink és vágyaink szerint éljük. Ha ugyanúgy tudunk nemet mondani, mint igent, ha tisztában vagyunk önmagunkkal és igazán partnerként kezeljük a másikat – legyen szó egy éjszakáról vagy ezeregyről.

  Keretes szerkezetet adva a Baszki, én is! Podcast első évadának, az első rész feldobja a tabutémákat, az évadzáró pedig teljesen kibontja az egyik legnagyobbat: a pornót. 

  “5 éve kezdtem el pornózni és életem legjobb döntése volt” – kezdi Shona a beszélgetést a podcast 10., “Pornó” című epizódjában. Nem véletlenül került ő a mikrofon mögé, hiszen a csapat kifejezetten olyan vendéget keresett ehhez a részhez, akinek a perspektívája végre felmenti a pornót a bűnös, mocskos szexmunka ítélete alól.

  Vica, Zsófi és Shona eltérő tapasztalatai, de azonos mértékben nyitott gondolkodása és könnyed hangulata pont azt teszi a pornóval, amit minden tabu megérdemel: közel hozza, lecsupaszítja, demisztifikálja. 

  Hogy miért dönt úgy két harmincas nő, hogy podcast formájában publikussá teszi ezeket a beszélgetéseiket, amiket alapesetben a nappaliban borozva csak egymással osztanának meg? Mert elegük lesz, hogy a szexualitás felnőtt, egészséges és nyitott emberek között is tabu a legtöbb esetben.

  Amikor 2021 februárjában elindították a podcastot, Vicának és Zsófinak egyetlen célja volt: megdönteni a tabukat, és kinyitni a beszélgetést a szexuális örömszerzésről a mondjuk úgy, hétköznapi vagy átlagemberek számára. A podcastnek nem célja a traumakezelés, a szexuálpszichológiai tanácsadás vagy a sokak számára szélsőséges szexuális szubkultúrák mutogatása, sokkal inkább törekszik arra, hogy megmutassa, milyen sokszínű lehet az intim kapcsolódás magabiztos, érdeklődő, egymást tisztelő felnőttek között.

  A pornó esetében a legérdekesebb kérdés Vica és Zsófi számára nem az, hogy mit adnak a felnőtt filmek annak, akinek a szex hiányzik az életéből, sokkal inkább az, hogy miként gazdagítja, vagy hogyan gátolja a kiteljesedésben azt, akinek egyébként van lehetősége egészséges szexuális kapcsolódások megélésére.

  “attól még, hogy valami felizgat téged, az nem azt jelenti, hogy azt is szeretnéd csinálni” – mondja Shona River pornószínésznő. Több olyan pornóból ismert jelenet is felmerül ezekben az epizódokban, ami sokaknak izgató és maszturbáláshoz is kiváló segítség lehet, de élőben se Vica, se Zsófi, de akár Shona sem szeretnék kipróbálni. Ilyen például a gang bang – az a felállás, amikor egy csapat férfi tesz magáévá egy nőt -, vagy egyes szerepjátékok. 

  Ha belegondolunk számos olyan történetet fogyasztunk nap mint nap közösségi média posztok, filmek, könyvek formájában, amik szórakoztatnak vagy inspirálnak minket, kiváltják a kívánt pozitív hatást bennünk, de nem azonosulunk velük a való életben. Miért ne gondolhatnánk így a pornóra is?

  Vica, Zsófi és Shona pontosan úgy döntik meg a pornóval kapcsolatos tabut, ahogy az összes többi felmerülő témánál a maszturbálástól az orális szexen át a nemi betegségekig: kiveszik belőle a számukra hasznos és/vagy inspiráló gondolatokat és élményeket, a károsakat pedig elengedik, miközben erre invitálják a hallgatókat is.

  További cikkek

  SZEXpedíciós kalandozások

  Azt szoktam mondani, hogy a szex játék, pontosabban a felnőttek játszótere. Teszteltük a SZEXpedíció társasjátékot, íme az őszinte véleményem!

  „A kerekesszék nem egy fétis!”

  Ivanova Daniela  kerekesszékes újságíró, blogger és Bedő Vica tabuk nélkül beszélgettek a fogyatékkal élők szexuális életéről, saját tapasztalataikról és arról, min kellene változtatni egy gyakorlatban is sokkal befogadóbb társadalomért.

  Ezek az epizódok is tetszhetnek


  Első orgazmus 30 felett – Timi története

  Hallgasd meg Timi történetét arról, hogyan fedezte fel 30 felett az orgazmus örömét! Ebben az epizódban megosztja velünk tapasztalatait terápiáról, párkapcsolatokról.